Geschiedenis


TERUG NAAR STARTPAGINA KINDERWENSHUIZEN

‘Vertel eens’ … twee woorden die wensouders vaak niet te horen krijgen. Wensouders die tevergeefs proberen om een kind te krijgen, zitten vaak in een sociaal isolement en soms zelfs in een rouwproces. Wensouders worden dan wel heel goed medisch begeleid in vruchtbaarheidsklinieken, maar de emotionele zorg schiet vaak te kort. Toch is het belangrijk voor wensouders om erover te kunnen praten, want pas door erover te praten, kunnen ze het allemaal een plaats geven.

De Kinderwenshuizen van onze organisatie, gekenmerkt door het internationale kwaliteitslabel (zie: afbeelding hierboven), zijn opgericht voor wensouders. Wensouders kunnen hier terecht voor psychosociale opvang. Zo’n Kinderwenshuis is een klankbord in eerstelijn, een luisterend oor. De Kinderwenshuizen geven professioneel advies, persoonlijke begeleiding en ze reiken wensouders een wegwijzer aan in hun traject.

Een Kinderwenshuis is er niet alleen voor wensouders die via medische begeleiding hun kinderwens willen vervullen, maar ook voor alle wensouders in de brede zin van het woord: wil je zwanger worden, heb je een zwangerschapsverlies moeten ondergaan … de Kinderwenshuizen zijn er voor jou.

In februari 2016 werd het eerste Kinderwenshuis in Diest geopend door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Vanaf 10 mei 2017 (Wensouderdag) bevindt er zich in elke Vlaamse provincie minstens 1 Kinderwenshuis. Elk van deze Kinderwenshuizen is ingebed in een bestaande (overheids)structuur van Kind & Gezin: Huis van het Kind.

Wij bouwen elke dag verder aan dit kwaliteitsvolle, veilige Kinderwensnetwerk: over de taal- en landsgrenzen heen. Daarom ook dat vanaf januari 2018 het allereerste Kinderwenshuis in Nederland zijn deuren opent en het allereerste Kinderwenshuis in Wallonië (België) een feit zal zijn (meer info over beide gebeurtenissen kunt u binnenkort vinden op deze pagina).