KinderwensHUIZEN


KinderwensHUIZEN in België:

Het KinderwensHUIS  KinderwensHUIS Limburg  KinderwensHUIS Oost-Vlaanderen  KinderwensHUIS Antwerpen  KinderwensHUIS West-Vlaanderen  KinderwensHUIS Vlaams-Brabant

KinderwensHUIZEN in Nederland: (vanaf 2018)

 

Centraal info- en reservatienummer: +32 (0)13 444 418 of via e-mail: info@kinderwens.org

Onze KinderwensHUIZEN worden bemand en ondersteund door de in ons vormingscentrum opgeleide professionelen, gebundeld in twee teams:
1. fertiliTEAM (vormingsmedewerkers seksuele en reproductieve voorlichting)
2. kinderwensTEAM (KinderwensCONSULENTEN en KinderwensCOUNSELLORS)

‘Vertel eens’ … twee woorden die wensouders vaak niet te horen krijgen. Wensouders die tevergeefs proberen om een kind te krijgen, zitten vaak in een sociaal isolement en soms zelfs in een rouwproces. Wensouders worden dan wel heel goed medisch begeleid in vruchtbaarheidsklinieken, maar de emotionele zorg schiet vaak te kort. Toch is het belangrijk voor wensouders om erover te kunnen praten, want pas door erover te praten, kunnen ze het allemaal een plaats geven.

De Kinderwenshuizen van onze organisatie, gekenmerkt door het internationale kwaliteitslabel (zie: afbeelding hierboven), zijn opgericht voor wensouders. Wensouders kunnen hier terecht voor psychosociale opvang. Zo’n Kinderwenshuis is een klankbord in eerstelijn, een luisterend oor. De Kinderwenshuizen geven professioneel advies, persoonlijke begeleiding en ze reiken wensouders een wegwijzer aan in hun traject.

Een Kinderwenshuis is er niet alleen voor wensouders die via medische begeleiding hun kinderwens willen vervullen, maar ook voor alle wensouders in de brede zin van het woord: wil je zwanger worden, heb je een zwangerschapsverlies moeten ondergaan … de Kinderwenshuizen zijn er voor jou.

In februari 2016 werd het eerste Kinderwenshuis in Diest geopend door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Vanaf 10 mei 2017 (Wensouderdag) bevindt er zich in elke Vlaamse provincie minstens 1 Kinderwenshuis. Wij bouwen elke dag verder aan dit Kinderwensnetwerk: over de taal- en landsgrenzen heen.