#Onze projecten


Vanaf juni 2017 kan je ons ook volgen
op Facebook, YouTube én Twitter.


***

Proefproject biedt rouwzorg aan huis voor wensouders

11 december 2016

Mensen die een kind verloren hebben, kunnen voortaan een beroep doen op zelfstandige vroedvrouwen voor rouwzorg aan huis. Het proefproject start begin 2017 en het Riziv betaalt alle kosten terug. Het nieuwe zorgnetwerk werd vandaag in Diest bekendgemaakt door het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen.

Lees hier het artikel op HLN

Lees hier het artikel van De Standaard

***


Wereldlichtjesdag

11 december 2016

Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen verzorgde een Vlaamse wereldlichtjesceremonie voor wensouders die hun kindje verloren hebben tijdens de zwangerschap of de geboorte of het kind waar ze zo naar verlangde nooit mochten ontmoeten. Een 50-tal wensouders vanuit het hele land zakten af naar het Natuurcentrum in Diest om verbinding te vinden rond een rouwproces dat nooit overgaat…

Bekijk hier het videofragment van De Redactie

Bekijk hier het videofragment van VTM nieuws

Beluister hier het interview van Studie Brussel

Lees hier het artikel op HLN

***


IVF verhoogt kans op depressie

29 oktober 2016

Vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling volgen om zwanger te worden, krijgen dubbel zo vaak een depressie als anderen. Dat komt door de hormonen die ze toegediend krijgen, maar ook omdat de behandeling psychologisch erg zwaar is. Kinderwens Vlaanderen vzw pleit voor betere mentale ondersteuning.

Lees hier het artikel op HLN

***


Ex-Miss Virginie Claes opent eerste ‘Kinderwensloket’ van Limburg

22 oktober 2016

Koppels die graag een baby willen, maar hun kinderwens niet kunnen waarmaken, kunnen voortaan terecht aan een speciaal loket bij Campus 03 te Genk. Het Loket Kinderwens is een realisatie van Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen in samenwerking met Campus 03 te Genk.

Lees hier het artikel op HLN

***


Goedele Liekens steunt het project Kinderwens Vlaanderen

13 oktober 2016

Seksualiteit en ouderschap zou al vanaf kleuterleeftijd bespreekbaar moeten zijn.

goedele

***


“Meer aandacht nodig voor kinderwens in lessen seksuele opvoeding”

5 oktober 2016

De organisatie Kinderwens Vlaanderen wil dat er in lessen seksuele opvoeding op school meer aandacht gaat naar de kinderwens en duidelijk gemaakt wordt dat ‘kinderen krijgen’ niet voor iedereen een evidentie is.

Lees hier het artikel op HLN

Beluister hier het fragment op Radio1

***


Shanti geeft pijn en hoop een plaats

26 september 2016

Shanti richt vanuit het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen en in samenwerking met de Gentse Arteveldehogeschool de opleiding Kinderwensconsulent op zodat wensouders in de toekomst met hun pijn en hoop terecht kunnen bij de Kinderwensconsultent.

shanti

 

***


Kinderwens Vlaanderen
Kinderwens? Praat erover!

23 september 2016

Bekijk het videofragment op YouTube

***


Kinderwenshuis in Genk begeleidt wensouders

23 september 2016

Vanaf oktober kunnen ouders die ongewild kinderloos zijn terecht in het eerste Limburgse kinderwenshuis in Genk. Nog steeds stoten veel wensouders op onbegrip of durven ze er niet over te praten. Het kinderwenshuis krijgt onderdak in het Huis van het Kind in Genk. Daar kunnen ze binnenkort dus elke woensdag terecht voor begeleiding en een goed gesprek. Want erover praten is de eerste stap. Dat weet ook Teresa. Zij getuigt over haar kinderwens.

Bekijk het videofragment op TVL

genk

 

***


Kinderwens Vlaanderen: (voor) wie zijn ze (er), wat doen ze en wat drijft hen?

19 september 2016

In het volgende videofragment wordt uitgelegd waarvoor Kinderwens Vlaanderen staat.

Bekijk het videofragment op YouTube

***


Nieuw beroep: Kinderwensconsulent

3 september 2016

In de Arteveldehogeschool in Gent kan je vanaf dit academiejaar de opleiding voor kinderwensconsulent volgen. Eén op de zes koppels raakt moeilijk zwanger en zit met heel wat vragen. Daar wil deze opleiding op inspelen.

Bekijk het videofragment op DeMorgen

***


Kinderwens Vlaanderen bij Van Gils & Gasten

10 december 2015

Hoe is het om een vurige kinderwens te hebben en toch geen kinderen te kunnen krijgen ondanks alle technieken die er tegenwoordig bestaan? Shanti Van Genechten van Kinderwens Vlaanderen en wensmoeder Melissa Vandersypen getuigen bij Van Gils & Gasten.

Bekijk hier het videofragment op Youtube

***


Vrouw met een missie: Shanti en Kinderwens Vlaanderen

24 oktober 2014

Shanti Van Genechten wil er zijn voor vrouwen die het moeilijk hebben om kinderen te krijgen. Met Kinderwens Vlaanderen biedt ze psycho-sociale begeleiding voor vrouwen én hun partners die worstelen met hun kinderwens. Velen hebben al meerdere misvallen of inseminatiepogingen achter de rug en geraken emotioneel helemaal in de knoop. Vrouwen praten individueel en in groep over de emotionele impact van hun onvervuld verlangen. Shanti maakt het hebben van een kinderwens bespreekbaar en zoekt samen met de vrouwen naar manieren om dat een plaats te geven in hun leven. Shanti werkte als vroedvrouw en is zelf mama van 4. Intussen zijn vier vrouwen uit de reportage zwanger.

Bekijk het videofragment op YouTube

***