Preventie en sensibilisering


Vanaf nu kan je ons ook volgen op
Facebook, YouTube én Twitter.

***


Bestel HIER uw gesigneerde exemplaar van het boek ‘Kinderwens, van kwetsbaarheid naar kracht


De Kinderwensmobiel

Met behulp van De KinderwensMOBIEL wil onze organisatie het onderwerp kinderwens meer bespreekbaar maken. De KinderwensMOBIEL rijdt in heel Vlaanderen naar verschillende events en richt er sensibiliseringscampagnes op.

Met de hartverwarmende steun van …

tom_small

Tom Deboutte (Garage Deboutte Schaffen)

patrick_small

Patrick van Genechten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***


De Ronde van Vlaanderen

Met steun van de overheid, Vlaams Volksvertegenwoordiger Vera Jans en de professoren

ARTIKEL-2bel-10

ronde-van-vlaanderen-leuven

Ronde van Vlaanderen – Leuven

tvl-image

De KinderwensMOBIEL TVL

Ronde van Vlaanderen - Gent

Ronde van Vlaanderen – Gent

ronde-van-vlaanderen-antwerpen

Ronde van Vlaanderen – Antwerpen

Ronde van Vlaanderen - Limburg

Ronde van Vlaanderen – Limburg

***


KinderwensHUIZEN

“Vertel eens” … twee woorden die wensouders vaak niet te horen krijgen. Wensouders die tevergeefs proberen om een kind te krijgen, zitten vaak in een sociaal isolement en soms zelfs in een rouwproces. Wensouders worden dan wel medisch begeleid in vruchtbaarheidsklinieken maar de emotionele zorg schiet vaak te kort. Toch is het belangrijk voor wensouders om erover te kunnen praten, want pas door erover te praten, kunnen ze het allemaal een plaats geven.

De KinderwensHUIZEN zijn opgericht voor deze wensouders. Wensouders kunnen hier terecht voor psychosociale opvang. Zo’n KinderwensHUIS is een klankbord in eerstelijn, een luisterend oor. De KinderwensHUIZEN geven professioneel advies, persoonlijke begeleiding en ze reiken wensouders een wegwijzer aan in hun traject.

Zo’n KinderwensHUIS is er niet alleen voor wensouders die via medische begeleiding hun kinderwens willen vervullen, maar het is er voor alle wensouders in de brede zin van het woord. Wil je zwanger worden, heb je een zwangerschapsverlies moeten ondergaan … De KinderwensHUIZEN zijn er voor hun, voor het emotionele aspect, want praten helpt.

In februari 2016 werd het eerste KinderwensHUIS in Diest geopend door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Ondertussen is er een tweede huis, KinderwensHUIS Limburg, geopend en weldra zullen in andere provincies nog Kinderwenshuizen opengaan.

***


Het online Kinderwensmagazine

Het Kinderwensmagazine is ons online platforum om laagdrempelig aan hulpverlening te doen. Wensouders en professionals kunnen hier heel wat informatie en getuigenissen terugvinden.

Het Kinderwensmagazine is online te vinden op: http://www.hetkinderwensmagazine.be

Vanaf 2018 ontvangt ieder lid van ons Kinderwensnetwerk ook het enige echte Kinderwensmagazine (meer info hierover volgt in het najaar van 2017)

***


Website van onze organisatie Kinderwens

De website is ontstaan voor wensouders en professionals zodat zij terecht kunnen op het internet om alles te weten te komen over kinderwens in de breedste zin van het woord. Je komt hier ook alles te weten over hét organisatienetwerk voor wensouders.

***


Campagnefilmpjes van/voor Kinderwens

Kom aan de hand van filmpjes meer te weten over onze organisatie:
bezoek ons KinderwensKANAAL

***